Triminfo ABHB

Volledige verzorging.

Voor bijna elke hond is een regelmatig bezoek aan de ABHB trimsalon aan te raden. Om het even even of u een rashond of een kruising heeft. Dat geldt trouwens ook voor kortharige honden, want ook die kunnen verschrikkelijk verharen! Welke trimbehandeling geven hangt natuurlijk af van de vacht van uw hond, maar onder trimmen verstaan wij: scheren-knippen-uitdunnen-plukken-strippen-ontwollen-wassen-kammen en borstelen. Verder maken we de oren schoon, knippen we de nagels, verzorgen we de voeten, verwijderen we eventuele teken en controleren we het gebit en de anaalklieren. De trimbeurt wordt afgesloten met een algehele inspectie van de huid, de vacht en de conditie.

  Tips

  • Laat uw hond goed uit voor u hem naar de ABHB trimsalon brengt. De behandeling neemt immers enige uren in beslag en het is vervelend als hij zijn behoefte zolang moet ophouden.
  • Breng uw hond nooit met een volle maag.
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de ABHB trimsalon te brengen,want een natte vacht is niet behandelbaar.
  • Overleg eerst met uw ABHB trimsalon wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
  • Heeft uw hond een medische afwijking en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, schimmel e.d.) of is zij loops? Laat het ons dan vooraf weten.
  • Breng de hond altijd aan de lijn.
  • Tenslotte nog een dringend verzoek:  Zorg dat uw hond vlooienvrij is. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen en het is een sprookje dat elke hond vlooien heeft.

Hoe vaak moet uw hond naar de ABHB trimsalon

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht. Maar om u toch een idee te geven.

  1. Poedelvachten:         4-8 maal per jaar
  2. Ruwharige vachten: 2-4 maal per jaar
  3. spanielvachten:        4-6 maal per jaar

Als u bedenkt hoeveel uren er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen u zeker niet tegenvallen! Om tenslotte nog een sprookje uit de wereld te helpen: uw hond wordt bij een vakkundige trimmer niet verdoofd! Hij kan echter wel moe zijn na een trimbeurt.